Levensverwachting

Door swtimmer op maandag 1 maart 2010 08:30 - Reacties (4)
Categorieën: Biology, Random, Views: 3.435

** deze stond al een tijdje in mijn admin, kan dus zijn dat je de reportage al kent **

Mooie reportage van TIME magazine over hoe mensen druk, of juist niet, zijn met het oud worden. Mooi weergegeven door centenarians op de foto te zetten.Nu is het niet mijn favoriete onderzoek onderwerp, maar gezien de hoeveelheid funding en mensen die wel met ageing bezig zijn krijg ik hier toch regelmatig wat over te horen. Toch vraag ik me altijd af wat het doel is van dit soort onderzoek. Willen we wel echt weten hoe ageing werkt en zodoende eeuwig leven creëren? En met welke prijs zou de aarde het moeten bekopen als we niet meer zouden sterven? Zou onsterfelijkheid uitvinden echt een doel moeten zijn?

Zoals ook het WHO al aangeeft is ouder worden alleen niet voldoende. Oud worden is alleen leuk als de omgeving ook voor oudere mensen uitdagend is ingericht.


Portraits of centenarians - TIME

Volgende: Remote Activity voor SGE, LSF, PBD of Xgrid 03-'10 Remote Activity voor SGE, LSF, PBD of Xgrid
Volgende: Sydney Brenner 02-'10 Sydney Brenner

Reacties


Door Tweakers user YopY, maandag 1 maart 2010 09:11

Aan de ene kant zeg ik: Het zou een doorbraak zijn als we de leeftijd van den mensch nog verder op kunnen rekken, en dat zodanig de echte genieën van deze wereld nog langer hun bijdragen kunnen leveren aan de wereld en de kennis die ze hebben door kunnen geven aan anderen.

Aan de andere kant, misschien is maar 1% van de mensheid echt zo waardevol om langer in leven te houden. De rest zal slechts bijdragen aan de overbevolking.

Het is best als ze de gemiddelde levensverwachting nog verder omhoog kunnen krijgen door de op dit moment onoplosbare ziekten (kanker e.d.) te verslaan, maar als er straks echt een soort van 'kuur' komt om twee keer zo lang te leven (en als je bepaalde documentaires op Discovery wilt geloven is die stap heel dichtbij), dan zeg ik: nee bedankt. De problemen zullen niet opwegen tegen de voordelen.

Daar komt nog bij: Wie zal dat betalen? Ik zie het niet gebeuren dat de pensioenleeftijd zomaar verhoogd wordt naar 100, dus dan zullen we mensen hebben die we 80+ jaar van AOW moeten voorzien.

asdfsdfasdf


Door Jouke74, maandag 1 maart 2010 11:39

Het gaat er niet om dat we ouder kunnen worden, maar meer hoe de kwaliteit van leven is voor de periode waarmee je de maximum leeftijd op rekt. Helaas wordt bij alle wetenschappelijke visies over dit onderwerp vaak alleen gekeken naar de voordelen, en niet naar de nadelen.

Door Nhel, maandag 19 augustus 2013 23:19

Gefeliciteerd met je prachtaankoop! Dit emaxplear lijkt verdacht veel op een oud bessie wat mijn ouders ook ooit nog hebben gehad en waar ik mijn typdiploma op heb gehaald, whaaa! Vraagje: is je pink nog heel ???? Of heb je een wonderlijke manier gevonden om je pink te ontzien?

Reageren is niet meer mogelijk